Nästa års resor bokas redan nu

Allt fler ressugna blekingar väljer att boka sin semesterresa för nästa år redan nu och flera resmål är redan slutsålda.

Redan nu är resorna slutsålda till flera populära resmål nästa år.

– De stora researrangörerna erbjuder just nu generösa villkor som i princip är i nivå med sista minuten-resor och detta gör att många resor för nästa år säljs redan nu, säger Per Ekelund, som arbetar på en resebyrå i Karlskrona.

Det är just nu rusning på semesterresor, men inte till senare i sommar eller till hösten. Nej, de resor som nu säljs flitigt på länets resebyrårer är knutna till nästa år, 2009.

Den långa framförhållningen förvånar de som säljer resor, men det som inte överraskar är resmålen.

För trots att det handlar om bokningar till 2009 redan nu, så handlar det i stort sett om de traditionella och populära resmålen som blekingarna reser till.

– Det är ingen skillnad i resmålen utan det är de välkända platserna som man reser till, säger Per Ekelund.

Prisaspekten och möjligheten att få det boende man vill ha, är enligt Per Ekelund tungt vägande skäl till att allt fler blekingar redan nu bokar semestern för nästa år.

För Karlskronabon Harry R:sson Svensson är redan nästa semesterresa inbokad.

– Jag kommer att åka till Nederländerna och Belgien. Jag kan inte säga att jag har den bästa framförhållningen när det gäller planeringen av mina semesterresor utan det brukar komma som det kommer, säger han.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista