23-åringen häktad

Den 23-åring som misstänks ha kört på en 60-årig man utanför Torhamn häktades på fredagen, skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död.

Han häktades också skäligen misstänkt för obehörigt avvikande från trafikolycksplats samt stöld.

Åklagaren ville få 23-åringen häktad för mord men det gick rätten inte med på.

Sedan i torsdags har 23-åringen suttit anhållen misstänkt för bensinstöld och han delgavs på fredagen även misstanke om mord.

Enligt åklagaren Bengt Iwars, som leder utredningen, så nekar 23-åringen till anklagelserna. Något som mannens försvarsadvokat Björn Lindmar bekräftar.

– Ja han nekar, säger han.

Vad säger din klient då att han gjort den här natten?
– Det har han talat om för domstolen, åklagaren och polisen och nu är det upp till dem att kontrollera de här uppgifterna, säger Björn Lindmar.

Åklagare Bengt Iwars säger att det finns bevis i den bil som användes när den 60-åriga mannen blev påkörd som kommer att stärka misstankarna mot 23-åringen.

Enligt Bengt Iwars ska 23-åringen fått den bil som användes då 60-åringen blev ihjälkörd av dom två män som tidigare varit misstänkta för att ha kört ihjäl 60-åringen.

Bengt Iwars ville att tingsrätten skulle häkta 23-åringen på sannolika skäl misstänkt för mord. Men tingsrätten valde att häkta honom på den lägre misstankegraden som skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död.

Den avlidne mannens hustru har uppgett till polisen att det var två män som satt i den bil som körde på mannen.

Och under den nästan två timmar långa häktningsförhandlingen som genomfördes bakom stängda dörrar, uppgav 23-åringen namnet på ytterligare en person som nu söks av polisen.

Det var under natten mot måndag som en 60-årig man blev påkörd på en parkeringsplats utanför Torhamn. Han avled i onsdags av sina allvarliga skallskador.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista