Fotboll

Mjällby ser över sin spelartrupp

Torsdagen är sista dagen för fotbollsklubbar på elitnivå att köpa och sälja spelare och i superettans Mjällby AIF arbetas det febrilt på att se över spelatruppen.

Spelare med allsvenska meriter är aktuella för spel, men det finns också allsvenska klubbar som visat intresse för Mjällby AIF:s spelare.

– Det råder en febril aktivitet just nu, men ännu så länge så är vår trupp intakt, säger Mjällby AIF:s tränare Thomas Andersson-Borstam.

Haft möte med Zavadil
Den senaste tiden har Mjällby AIF:s klubbledning jobbat intensivt för att genom spelarköp förstärka truppen och på så sätt skaffa möjligheter att slåss om en biljett till allsvenskan.

Mjällby AIF:s klubbledning har träffat Pavel Zavadil, mittfältsspelare som tillhör Öster men som är utlånad till seriekonkurrenten Örgyte.

Klubben har också säkrat de pengar som behövs för att genomföra affären och i tisdagskväll träffade man även Östers sportchef Ola Rydén.

Någon lösning har man ännu inte nått, enligt uppgift så är det Pavel Zavadils personliga krav som man inte är överens om.

Ekenberg efterspanad
Mjällbys skyttekung Marcus Ekenberg står under kontrakt, men flera klubbar har studerat honom under vårsäsongen då han gjort elva mål på femton matcher i superettan.

Mjällbys mittback Juan Robledo har också förfrågningar från andra klubbar.

Allsvenska ledarlaget Kalmar FF vid flera tillfällen varit på Strandvallen och tittat på honom.

Malmöanfallare kan bli aktuell
Mjällby letar också anfallsalternativ och här har den före detta allsvenske skyttekungen Niklas Skoog i Malmö FF nämnts som tänkbar förstärkning under resten av säsongen.

– Jag har inga kommentarer när det gäller Niklas Skoog. Övergångar får klubbdirektör och ordförande sköta, säger Thomas Andersson-Borstam.

– På fredag vet jag vilken trupp som jag har att jobba med under de avslutande 14 matcherna i superettan, säger han.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista