23-åringen erkände påkörningen

Uppdaterad 16.53
Den 23-åring som misstänks för grovt vållande till annans död har erkänt att han utanför Torhamn körde på den 60-åring som senare avled av sina skador.

Det var vid fredagens omhäktningsförhandling som det kom fram att det var 23-åringen som körde bilen natten till måndag förra veckan då en 60-åring blev påkörd vid en parkeringsplats utanför Torhamn.

– Han har burit det inom sig en tid nu och han var klart lättat när han fick berätta om det, säger 23-åringens advokat Vidar Wahlestedt.

Erkände att han orsakade olyckan
23-åringen erkänner också, enligt åklagaren Bengt Iwars, att det var han som orsakade olyckan.

– Han har medger att han varit på platsen, kört bilen och orsakat olyckan. Vi kan konstatera att det är uppklarat vad som har hänt, säger Bengt Iwars.

60-åringen hade försökt stoppa två män från att slanga bensin från bilarna som stod parkerade vid ett färjeläger utanför Torhamn när han blev påkörd av männen som försökte fly från platsen.

Två personer har suttit häktade
Den 60-årige mannen avled några dagar senare på Blekingesjukhuset av sina allvarliga skallskador.

23-åringen har allt sedan förra fredagen suttit häktat, misstänkt för bland annat grovt vållande till annans död.

Även en 24-årig man har häktats misstänkt för bensinstölden.

Daniel Thörnblad
daniel.thornblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista