Landstingspersonal tas ut i strejk

Blekingesjukhuset kommer att beröras när Kommunals strejk utökas ytterligare. Det är personal vid centralförrådet i Karlskrona som tas ut i strejk.
Centralförrådet är själva navet i Blekingesjukhusets verksamhet. Här tas allt sjukvårdsmateriel omhand för vidare leverans till de olika avdelningarna i Blekinge och Kronoberg. Sammanlagt arbetar 20 personer på centralförrådet och om inte konflikten blir löst tas dessa personer ut i strejk från och med den 12:e maj och två veckor framåt. Enligt Leif Månsson, kan varslet få stora konsekvenser för verksamheten. -Följderna kan bli att man inte får tillräcligt med material till patienterna på enheterna på sjukhuset, säger han. Leif Månsson nämner operations- och intensivvårdsavdelningen som några av de känsliga enheterna. Från Blekingesjukhusets sida kommer man under den här veckan att diskutera hur man ska göra om varslet träder i kraft. Enligt Leif Månsson ska man ta kontakt med de grannlän som står inför samma problem för att se vilka möjligheter som finns för att lindra effekten av en kommande strejk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".