S sågar näringslivspolitik

Socialdemokraterna i Karlskrona kommun är kritiska till hur den styrande femklövern sköter utvecklingen av näringslivet i kommunen, oppositionsrådet Christina Mattisson tycker att det är fel att de styrande gett näringslivschefen flera uppdrag.

Uppdraget att vara näringslivschef i Karlskrona kommun borde vara en heltidstjänst.

Det tycker socialdemokraterna som är kritiska till att den borgerliga kommunledningen infört en näringslivschef med delade arbetsuppgifter.

Sedan i augusti är näringslivschefen även kommunal utvecklingschef och vd för fastighetsbolaget Kruthusen.

- Menar man allvar med att arbeta aktivt med näringslivspolitiken behövs det en chef som är heltidsanställd. Det är inte rimligt att den personen även har andra arbetsuppgifter, säger Christina Mattisson som är socialdemokratiskt oppositionsråd i Karlskrona kommun.

Det här är en del av en omfattande kritik som socialdemokraterna framför mot kommunledningens sätt att bedriva näringslivs- och tillväxtpolitik.

Centerpartistiska kommunalrådet Mats Lindbom tycker däremot att det var naturligt för näringslivschefen att fortsätta som vd för fastighetsbolaget Kruthusen,  eftersom företaget är inblandat i utbyggnaden av Blekinge Tekniska Högskola.

Uppgiften som utvecklingschef är enligt Mats Lindbom heller inget problem.

– Jag tycker att det är bra att samla ihop utvecklingsfrågorna och näringslivsfrågorna i en funktion. Det är spets i den här funktionen, säger han.

Daniel Thörnblad
daniel.thornblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista