Förskole- och grundskolenämnden i Ronneby ska på onsdagen ta ställning till kommunens skolverksamhet.

Ödesdag för Ronnebys skolor

Under onsdagen tvingas partierna i Ronneby ta ställning till kommunens skolbesparingar och ledande skolpolitikern NilsIngmar Thorell (fp) behöver bara ett mandat till för att få igenom sitt skolpaket.

Skolpolitikern NilsIngmar Thorell (fp) i Ronneby vill under onsdagen veta vilka som tänker rösta igenom besparingarna.

– Om man är beredd att gå in och ta ett ansvar för saker som inte alltid är så populära så tycker jag att man också ska få vara med och påverka eventuella satsningar, säger han.

De mindre populära besluten som väntar i Ronneby är det så kallade skolpaketet. Paketet går bland annat ut på att slå ihop flera skolor och lägga ned Kallebergaskolan.

Avkräver svar i nämnden
Drygt 300 barn påverkas av förslaget som ska klubbas i september.

Men oenigheten är stor bland skolpolitikerna och under onsdagen tänker NilsIngmar Thorell avkräva svar från partierna i förskole- och grundskolenämnden.

I dagsläget krävs bara att en politiker till ställer sig bakom förslaget för att det ska gå igenom.

Mindre pengar i framtiden
Enligt Thorell har både moderaterna, centern och Ronnebypartiet skickat signaler till barn och föräldrar om att några besparingar inte behövs.

Något han tycker är en förenkling av verkligheten.

– Man gör det lite lätt för sig. Det är ingen uppsjö utav pengar som väntar oss de närmaste åren. Tvärtom, säger NilsIngmar Thorell.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista