Rekordstor trissvinst till Blekinge

Det är nu bekräftat att den största trissvinsten genom tiderna i Blekinge har gått till Hasslö. 10 miljoner kronor tog vinnaren hem.

– Vi kan nu bekräfta att lotten sålts i en butik på Hasslö och att vinstsumman är tio miljoner kronor, säger Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Vinst kontrollerad i Kanada
Rekordvinnaren gick för några dagar sedan in i servicebutiken Lilla Hawaii på Hasslö och passade på att köpa en trisslott när de andra inköpen gjordes.

På den lott som vinnaren betalade 100 kronor för fanns tre rutor med den högsta vinstsumman 10 miljoner kronor.

– Lotten har kontrollerats och validerats i Kanada och nu är det definitivt så att någon på Hasslö blivit mycket rik, säger Pierre Jonsson.

Vinstrekord på Triss
Det har aldrig tidigare hänt att någon i Blekinge vunnit så mycket pengar på Triss och under fredagen kommer Svenska Spel att kontakta vinnaren.

Vad storvinnare gör med sina vinster skiljer sig markant åt enligt Pierre Jonsson på Svenska Spel.

– En miljonvinnare skulle köpa en ny golfklubba och en annan två cyklar men det vanligaste är att man löser in lån och hjälper sina anhöriga på olika sätt, säger Pierre Jonsson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista