Ledning som orsakade vattenläcka lagad

Under fredagseftermiddagen blev Ronneby kommun klara med lagningen av den ledningsläcka som ledde till en översvämning i en av golvtillverkaren Tarketts lokaler.

Vid tretiden på fredagsmorgonen upptäckte en anställd en vattensamling i källaren i Tarketts fabrikslokal och slog larm.

En timme senare började räddningstjänsten pumpa ut vatten men trots att de var snabbt på plats tror Tarketts platschef Lars Pettersson att skadorna är omfattande.

– Det har ju inte varit vatten där länge men det har varit vatten högt upp, upp över skrivbordshöjd om jag fått rätt uppgifter. Så det är klart att maskiner och datorer tagit skada, säger han och tillägger att vattenläckan även orsakade ett stopp i produktionen.

Under fredagseftermiddagen blev lagningen av ledningsläckan klar och vad den berodde kan ingen säga, men Ronneby kommun har tagit på sig ansvaret eftersom det är deras vattenledning.

– Har det blivit några skador så kommer vårt försäkringsbolag gå in och ta det här, säger Hans Nilsson, vatten- och avloppschef på kommunen.

Arlette Jarl
arlette.jarl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista