Elever kan stängas ute från skolan

Politikerna har ännu inte tagit ställning till om de kommer att öppna skolorna i Sölvesborg och Karlskrona när kommunals strejk utvidgas på måndag.
Om politikerna inte låser upp skolorna är det ett stort antal elever som blir utestängda från undervisningssalarna. Hur undervisningen ska bedrivas om eleverna inte kan komma in på skolorna vill Kurt Edvinsson som sitter med i Karlskrona Kommuns konfliktgrupp inte sia om. Alternativa lösningar -Det finns andra lösningar, säger han, men vilka vill han inte gå närmare in på innan han fått besked från politikerhåll. Värst i Karlskrona Problemet är störst i Karlskrona där ett stort antal skolor normalt sett öppnas av de vaktmästare som tas ut i strejk på måndag. I Sölvesborg är det bara tre skolor som öppnas av vaktmästare, resterande skolor har lås som öppnas automatiskt. Förberedelserna inför strejken i båda kommunerna pågår för fullt. Totalt är det 1750 medlemmar som tas ut i strejk i Karlskrona och Sölvesborg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".