Delar av Blekingesjukhuset blev på fredagen utan vatten och personalen fick hämta vatten i hinkar.

Vattnet tillbaka på sjukhuset

Uppdaterad 16.52
Vattnen är tillbaka på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Under fredagen har bland annat akuten, förlossningen och intensivvården varit utan vatten på grund av en vattenläcka.

Anledningen till läckan var en skada på en stor vattenledning intill sjukhusbyggnaden, enligt Urban Stampe som är drifttekniker på sjukhuset.

– Det som hänt är att en stor vattenledning in till lasarettent har gått av, vilket gjort att vattnet forsat ut, säger han.

Enligt chefläkare Urban Sjöblom har vattenläckan inte inneburit någon fara för patienterna, men man höjde beredskapen på Blekingesjukhuset i Karlshamn för att kunna ta emot patienter om det skulle behövas.

Vid eventuella större olyckor var sjukhusen i Kristianstad, Växjö och Malmö på fredagseftermiddagen beredda att ta emot Blekingepatienter.

Vattenläckan upptäcktes vid tvåtiden på fredagseftermiddagen och vid halvfem hade problemet åtgärdats.

Vattenförsörjningen har under fredagseftermiddagens ordnats med hjälp av tankbilar som fyllt upp hinkar med vatten som personalen sedan fått bära in på de olika avdelningarna.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Ingrid Hildingsson
ingrid.hildingsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista