Stängda skolor när strejken fortsätter

När fackförbundet Kommunals strejk utvidgas på måndag kommer politikerna i Karlskrona inte att öppna skolorna i kommunen. Det säger Magnus Johansson, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Karlskrona
Dörrarna till fler än 18 skolor i Karlskrona kommun kommer att förbli låsta på måndag om det inte blir någon lösning på konflikten. Det är strikt praktiska skäl som ligger bakom nämndens beslut att inte öppna skolorna. Det skulle helt enkelt inte finnas någon möjlighet för politikerna att klara av att öppna och stänga så pass många skolor som det rör sig om. Enligt nämnden ska dock undervisning bedrivas trots att skolorna är stängda. För även om många av kommunens elever på måndag inte kommer att komma in på sina skolor så ska undervisningen upprätthållas, säger Magnus Johansson. I Sölvesborg däremot har politikerna beslutat att öppna de tre skolor som berörs av fackförbundet Kommunals strejk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".