Torghandeln tillbaka i Sölvesborg

Nu är det åter möjligt att handla dagsfärska grönsaker och frukt på stortorget i Sölvesborg.

Länge såg det ut som om kommuninvånarna skulle bli helt utan torghandel när den dåvarande torghandlaren avvecklade verksamheten.

– Kommunledningen har frågat mig om jag kunde tänka mig att väcka liv i den här handeln på nytt och nu har jag bestämt att prova så får vi se hur det går, säger Hans Larsson, som nu kommer att driva torghandeln i Sölvesborg.

Frukter, grönsaker, potatis, bär, honung och en hel del annat kommer att finnas tillgängligt på stortorget i Sölvesborg framöver.

– Ett välkommet inslag och det känns bra att kunna gå ner och handla dagsfärska grönsaker och frukt här, säger kunden Radomir Dokic från Sölvesborg.

Det var länge oklart om det skulle bli någon fortsatt torghandel efter att handlaren Arne Karlsson efter flera, flera års försäljning avvecklat sin verksamhet på grund av åldersskäl.

– Det förpliktigar att ta över efter Arne. Han var ju ett givet inslag i stadsbilden och alla sölvesborgare minns hur han stod på torget och sålde. Jag hoppas det kommer att gå bra, säger Hans Larsson.

I inledningsskedet kommer torghandel i Sölvesborg att bedrivas onsdagar, fredagar och lördagar.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".