Ännu inte klart med skolundervisning under strejk

Trots att det bara är en skoldag kvar innan kommunals strejk börjar i Karlskrona och Sölvesborg så är det fortfarande oklart HUR undervisningen ska bedrivas på flera av de skolor i Karlskrona kommun som inte kommer att hållas öppna under strejken. På ondsdagen beslutade politikerna i Karlskrona att dom inte kommer att öppna några skolor.
På torsdagseftermiddagen träffar rektorerna från de olika rektorsområdena Barn- och Ungdomschef Per Olsson för att försöka lösa de problem som beräknas uppstå. Per Olsson säger att eleverna kommer att få sin undervisning, men var och hur det ska gå till vill han inte uttala sig om förrän efter mötet med rektorerna. I Sölvesborg har politikerna beslutat att öppna och låsa i de skolor som vaktmästare normalt öppnar. Kommunals tvåveckorsstrejk i Karlskrona och Sölvesborg inleds natten till måndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".