Carl-Göran Svensson (m) och JanAnders Palmqvist (s) är inte riktigt överens.

Klimatrapportörer oeniga i miljöfrågor

Det råder delade meningar kring hur Blekinge ska tackla de framtida miljöproblemen. Det står klart efter att länets två klimatrapportörer redovisat sitt arbete.

Carl-Göran Svensson (m) och JanAnders Palmqvist (s) är överens om vilka problemen är, men man står långt ifrån varandra kring hur de ska lösas.

– Jag tror att vi måste förändra vårt levnadssätt, medan Carl-Göran istället tror att tekniska framsteg gör att vi kan fortsätta leva i princip som nu, säger JanAnders Palmqvist.

Rapporten som nu ska ut på remiss föreslår bland annat en kraftig satsning på kollektivtrafiken och att länet tydligare ska ses som en region där kommungränserna inte får sätta hinder ivägen för miljöarbetet.

Efter att remissvaren kommit in tror också Carl-Göran Svensson att man kommer att vara överens på fler områden än idag.

Det var förra året som Region Blekinge gav de båda klimatrapportörerna i uppdrag att ta fram olika åtgärder för en bättre miljö i länet.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".