Bunkrar inför strejken

På både vårdcentraler och vårdavdelningar i länet har man försökt beställa hem extra sjukvårdsmaterial inför den stundande strejken på Centralförrådet på Blekingesjukhuset i Karlskrona.
Det är Kommunalarbetarförbundet som har varslat om strejk bland sina medlemmar Centralförrådet under två veckor med början på måndag den 12 maj. Men enligt Leif Månsson, chef för materialenheten, finns det ingen som har möjlighet lagra upp någon större mängd. Centralförrådet levererar sjukvårdsmaterial till sjukvården i både Blekinge och Kronoberg. Inför strejken har man beställt hem extra material men det är för att det ska finnas sjukvårdsutrustning för vårdavdelningarna att beställa hem efter strejken. -Att beställa hem stora mängder material och skicka ut till alla sjukvårdsinrättningar nu vore att motarbeta strejken, säger Leif Månsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".