Lättare att jobba i Blekinge än i Skåne

Anledningen till att åklagarna i Blekinge är snabbare än sina kollegor i Skåne, som ingår i samma åklagarmyndighet, är att det är svårare att jobba i Skåne. Det säger överåklagaren för de båda länen.
Sveriges Radio Blekinge har rapporterat att åklagarna i Blekinge är snabbast i landet på att behandla sina ärenden. Dessutom har en rad myndigheter varit på studiebesök för att ta reda på hur man gör. Enligt överåklagare Sven-Erik Alhem handlar det inte om att åklagarna i Blekinge är bättre än de i Skåne. Han säger att det främst beror på att samarbetet mellan polis och åklagare fungerar bättre i Blekinge. -Dessutom är det lite tyngre att arbeta till exempel i Helsingborg, säger han. Han vill dock inte ta äran från sina kollegor i Blekinge utan mer som ett försvar till de åklagarkammare där siffrorna inte ser lika bra ut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".