Populär miljöalmanacka i Ronneby

Över 200 bildförslag har kommit in till den almanacka som Ronneby kommun vill ska göra invånarna mer miljömedvetna.

En almanacka full med bilder på Ronneby ska påminna Ronnebyborna om att bli miljövänligare. Och intresset att bidra till almanackan har varit stort.

Över 200 fotografier har strömmat in till kommunen, vilket inte riktigt var vad miljöinspektören Emma Berndtsson hade väntat sig.

– Nej, vi hade inte hoppats på så många men vi är väldigt glada att det fanns ett så stort intresse för detta, säger hon.

Almanackan som kommunen hoppas att alla Ronnebybor ska hänga på väggen ska bland annat bidra till att minska koldioxidutsläppen.

Tanken är att bilderna på den egna staden ska bli en extra tankeställare, och få invånarna att till exempel ta cykeln istället för bilen till affären.

Ronneby ska minska koldioxidutsläppen med 35 procent de kommande åren, naturen ska bli friskare och Ronnebyborna ska lära sig att konsumera på ett hållbart sätt.

Men 200 bilder är naturligtvis alldeles för många för en kalender. Därför ska en jury välja ut tolv bilder som får vara med i almanackan.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se

Rebecka Gyllin
rebecka.gyllin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista