Drabbade föräldrar får pengar tillbaka

Föräldrar i Ronneby får tillbaka barnomsorgsavgiften för de dagar som kommunens barnskötare var uttagna i strejk. Så kan det även bli för strejkdrabbade föräldrar i Sölvesborg och Karlskrona.
På onsdagen tog för- och grundskoenämnden i Ronneby beslut om att strejkdrabbade föräldrar ska kunna få pengar tillbaka. Föräldrarna får ansöka till respektive rektorsområde och ansökningarna kommer att behandlas individuellt. Troligen kommer samma sak att gälla för föräldrar i Sölvesborg. Kommunen för diskussioner om att delar av barnomsorgsavgiften ska betals tillbaka till de som ansöker om det. Inget beslut är ännu taget men det är fritt att ansöka och ansökningarna kommer även här att behandlas var och en för sig. I Karlskrona får däremot föräldrarna vänta på att barn- och ungdomsnämnden ska pröva hur man ska hantera nedsatt barnomsorgsavgift. Det beslutet tas först efter strejken. Det är helt upp till varje enskild kommun att besluta om man vill betala tillbaka barnomsorgsavgift eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".