Vill inte kännas vid avgift vid insamling

Nu tillbakavisar ledningen för Wachtmeister Galleria i Karlskrona uppgifterna om att de vill ta betalt av ideella föreningar som står där och samlar in pengar till välgörande ändamål.

Det var på onsdagen som Blekinge Läns Tidning hade uppgifter om att Wachtmeister Galleria skulle börja ta 1500 kronor i avgift av idéella föreningar som samlande in pengar i gallerian.

Säger att det inte stämmer
Men det vill inte Jan Samuelsen, tillförordnad chef hos ägaren CA Fastigheter, kännas vid. Enligt honom tar man inte betalt.

– Nej det stämmer inte. Vi tar inte betalt av idéella föreningar för att de står i gallerian och samlar in pengar, säger han.

Men innan Samuelsen dementerade uppgifterna var det många bland både allmänheten och butiksägarna i gallerian som var irriterade.

Inte humant alls
Fikak Saleh från Karlskrona var så upprörd att han ville starta en bojkott av butikerna i gallerian.

– Det är girighet och moraliskt oacceptabelt, säger han.

Butiksägaren Mattias Pettersson var inne på samma linje och gillade inte alls idén om att ta betalt av idéella föreningarna.

– Det är ju humant överhuvud taget. Det är horribelt och inget som vi butiksägare står bakom, säger han.

Lyssna också på:

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista