Oklar framtid för politiker efter spionage

Det är än så länge oklart om den kommunanställde politiker, som enligt kommunens utredning spionerat på höga chefer inom Karlshamns kommun, kan fortsätta jobba inom partiet. Socialdemokraterna i Karlshamn har inte tagit beslut om det ännu.
Inom arbetarkommunen är man bestört över det som kommit fram i kommunens internutredning kring en av partiets representanter. Utredningen visar att s-politikern vid flera tillfällen gått in och tjuvläst e-post som varit adresserad till tidigare kommundirektören numera kanslichefen Kristina Kosunen-Eriksson och omsorgsförvaltningens chef Susanne Öström. Kenneth Hake, ordförande i Karlshamns arbetarkommun, tycker att agerandet är beklagligt. Sveriges Radio Blekinge har talat med politikern, som varit anställd flera år inom Karlshamns kommun och där han också jobbar fackligt. Politikern säger att han av arbetsgivaren fått en felaktig behörighet som han av nyfikenhet använt för att testa säkerheten i kommunens datanät. Han anser inte att han har gjort något fel och han har ingen avsikt att sluta arbeta fackligt eller avsäga sig politiska uppdrag. Mannens politiska framtid kommer att diskuteras på ett extrainkallat styrelsemöte i arbetarkommunen, enligt Kenneth Hake.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".