Erfaren byrå bakom stämning

Den amerikanska advokatfirman Kenneth B Moll & Associates i Chicago, som lämnat in en stämning mot dialysfiltertillverkaren Baxter, har stor erfarenhet av stämningar mot mäktiga företag och intressen.
Stämningen mot Baxter International är en så kallad kollektiv stämning där ett flertal målsägande som har likartade fall företräds av avdokatfirman. Bland de företag som tidigare drabbats av kollektiva stämningar från advokatfirman Kenneth Moll & Associates är läkemedelsföretaget Bayer, bildäckstillverkarna Bridgestone/Firestone, billtillverkaren Ford, tobaksindustrin och tillverkare av bröstinplantat av silikon. Baxters informationsvariga i Sverige, Maria Arkeby, säger till Sveriges Radio Blekinge att det är svårt att kommentera uppgifterna från USA. -Vi har ännu inte fått någon bekräftelse på att stämningen lämnats in till någon domstol, säger Maria Akerby. Hon tillägger att Baxter avvaktar den utredning som pågår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista