Obefogad kritik anser Migrationsverket

Migrationsverkets enhetschef i Olofström tillbakavisar kritiken från de asylsökande om dålig information i samband med att de måste flytta från kommunen i höst.
I sommar kommer Migrationsverket flytta sitt kontor med 20 anställda från Olofström till Kristianstad och i höst ska också alla asylsökande flytta från kommunen. Orsaken är att det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus från och med sista oktober säger upp avtalet med Migrationsverket om att hyra ut lägenheter till de asylsökande. I veckan kommer alla asylsökande få skriftlig information om hur deras framtid ser ut. Hittills har de fått reda på det här via radio och tidningar. Men det tycker inte Liz Sandgren, enhetschef på Migrationsverket, är något problem. -De asylsökande lever i samhället och kan ta del av den information som alla andra kan ta del av, säger hon. Enligt Liz Sandgren har man dessutom inte haft tillräckligt med information att ge de asylsökande förrän nu.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".