Vill satsa i Karlskrona.

Volleybollklubb elitsatsar på ungdomar

Inom tio år vill volleybollklubben KFUM Karlskrona ha ett lag i landets högsta serie. Nu satsar man på att få fler ungdomar att börja spela och på så sätt lägga en bra grund inför framtiden.

Under hösten kommer ett tjejlag att börja spela seriespel för första gången.

Förutsättningar för elitlag
– Ungdomsverksamheten är viktig för att kunna hålla behålla den höga nivån vi hållt i många år. Vi skapar förutsättningar för att kunna ha ett elitlag i Karlskrona antingen på dam- eller herrsidan, säger Martin Jonsson som är spelande tränare i KFUM Karlskrona.

Framöver är tanken att det ska bli gott om liv i hallen.

Den 20 oktober bjuder klubben in alla idrottlärare i Karlskrona kommun för att sprida budskapet om hur kul volleyboll är.

Lag för alla åldrar
Målsättningen är att så småningom få igång lag i alla åldersgrupper och ha ett B-lag bakom det seniorlag som idag spelar i division 1, som är landets näst högsta serie

Magnus Gustafsson som är ungdomsansvarig i klubben har tidigare fått igång en ungdomsverksamhet i Södertälje och hoppas på samma sak i Karlskrona.

– Vi hoppas att det finns fler tjejer och killar som vill börja spela. Vi har plats till fler, säger han.

Lyssna på hela intervjun på:

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista