Hästös styrelse får inte ansvarsfrihet

Den tidigare styrelsen i handbollsklubben Hästö IF beviljas inte ansvarsfrihet för den period man har haft hand om klubben.

Enligt revisionsrapporten har det kommit fram stora brister i styrelsens arbete.

Det handlar bland annat om pengar som lånats ut till spelare som sedan inte betalats tillbaka. Det förekommer också felaktiga siffror i bokslutet för perioden 1 juli 2006 till 30 juni 2007. 

Dessutom har genomförda styrelsemöten inte protokollförts på ett fullständigt sätt.

– Vi blev tagna på sängen av att det gått till så här. Nu ska vi ha ett möte där vi ska diskutera vilka åtgärder vi ska vidta mot den tidigare styrelsen, säger Gustav Nilsson, ledamot i den nuvarande styrelsen i Hästö IF.

Hästö IF:s inledning på allsvenskan med serieledning och fyra raka segrar hamnar nu i skuggan av de fel som föreningens revisorerna anser att den tidigare styrelsen gjort sig skyldig till.

Och den före detta ordföranden Christer Sandström tar åt sig av kritiken.

– Marschen som Hästö har gjort från division tre till allsvenskan. Den har gått fort och vi får ta på oss att vi kanske nte har haft den organsisationen och hunnit med att hantera alla frågor på rätt sätt, säger han.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista