Om jägarna har tråkigt kan de titta på film i mobiltelefonen.

Jägare kan titta på jaktfilmer under jakten

Jägarförbundet lanserade på måndagen en ny tjänst som innebär att man med sin mobiltelefon kan ladda upp egna filmer men även titta på andras.

I nästa vecka inleds älgjakten i Blekinge och i samband med det lanserar Jägarförbundet den nya tjänsten där man med mobilens hjälp kan ladda upp egna filmer och titta på andras ute på passet.

– Om man inte har något att göra på passet kan man ju titta på film. Det kanske går förbi en räv som man kan filma, säger Madeleine Lewander, webbredaktör på förbundet.

Det finns stora förhoppningar om att tjänsten ska användas av många. Och bakgrunden är enligt Lewander att intresset för att titta på film på hemsidan har visat sig vara mycket stort.

– Det har varit vldigt populärt att skicka in och titta på filmer. Då tänkte vi att då kan vi ju försöka överföra det här till mobilen, säger hon.

Via den här nya mobilportalen kan jägarna också gå in och kolla jakttider, när solen går upp och ner och månfaser, för de som behöver veta det.

Anne Berglund
anne.berglund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".