E-postspion kostsam för Karlshamn

Uppsägningen av den kommunanställde s-politiker i Karlshamn, som enligt kommunens utredning gjort sig skyldig till dataintrång, kan bli en lång och dyrbar process för kommunen.
Politikern förnekar att han gjort ska ha gjort fel när han har läst e-post ställd till höga chefer inom kommuen. Mannen hävdar att han i sin roll som kommunanställd har haft rätt att kontrollera datasäkerheten, en uppfattning som inte delas av kommunen. Eftersom parterna står långt ifrån varandra utesluter inte Karlshamns kommuns personalchef Thomas Andersson att de fackliga överläggningar som inleds på tisdag i nästa vecka kan bli hårda och tidskrävande och att ärendet till slut kan hamna i arbetsdomstolen. Ett nederlag i arbetsdomstolen kan innebära dryga kostnader för kommunens del, men enligt Thomas Andersson är det kostnader som tagits med i beräkningen när beslutet att varsla mannen om uppsägning togs av ett enigt personal- och organisationsutskott i torsdags kväll. Mannens fackliga organisation har valt att inte kommentera ärendet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".