Advokaten tror på friande dom.
Rödebyrättegången

Kriminellt förflutet kan påverka dom

Att de ungdomar som kom upp till gården norr om Rödeby är dömda för hemfridsbrott kan ha betydelse i den pågående rättegången, enligt 51-åringens försvarsadvokat.

Försvarsadvokat Vidar Wahlestedt, som försvarar den 51-åring som erkänt att han skjutit ihjäl och skottskadat två pojkar i sin trädgård för drygt ett år sedan, menar att ungdomarnas kriminella förflutna kan påverka utgången.

– Nu är det ju fastställt att de har gjort sig skyldiga till brott. Man behöver ju inte spekulera om det längre, säger han.

51-åringen friades helt i tingsrätten och Vidar Wahlestedt har svårt att se att hovrätten skulle göra en annan bedömning.

– Jag tycker att det finns gott stöd av den medicinska expertisen att min klient inte har varit medveten om vad han gjort. Och har man inte uppsåt kan man inte heller dömas för brott, säger han.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista