Försvunnen man hittad välbehållen

Uppdaterad 09:55
Den 62-åring som varit försvunnen i Karlskrona skärgård allt sedan lördagseftermiddagen räddades på söndagen mitt ute i Kalmarsund. Mannen mår enligt sjöräddningen bra.

– Han hade drivit hela natten på grund av ett motorhaveri. Men nu mår han bra, säger Leif Björkman på Grönhögens sjöräddning som var dem som hittade 62-åringen.

Mannen och hans båt bogserades på söndagsmorgonen till Kristianopel.

Hade ingen mobiltelefon
Det var anhöriga till mannen som blev oroliga då 62-åringen aldrig kom fram till Ungskär, norr om Utlängan, dit han satt kurs från Verkö vid tvåtiden på lördagseftermiddagen.

De larmade då Sjöräddningscentralen vid niotiden på kvällen och tre båtar sökte i området fram till ett-tiden under natten mot söndag, men utan resultat.

Mannen ska inte haft med sig någon mobiltelefon och gick därför inte att nå.

Hittades ute i Kalmarsund
Enligt Sjöräddningscentralen har mannen tidigare haft maskinproblem med sin motorbåt, och därför hade man på lördagen goda förhoppningar om att hitta mannen vid liv.

Sökandet återupptogs så fort det ljusnade på söndagsmorgonen och flera båtar och en helikopter deltog i räddningspådraget efter 62-åringen.

Strax efter halvniotiden på söndagen återfanns mannen välbehållen på sin båt ute i Kalmarsund, mellan Sandhamn och Kristianopel.

Mikael Stengård
mikael.stengard@sr.se

Björn Djurberg
bjorn.djurberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista