Så mycket tjänar kommunalråden

Kommunalråden i Blekinge har lägre arvoden än sina kolleger runt om i landet. Det visar en lönekartläggning som tidningen Kommunaktuellt gjort.
Lönenivån för länets kommunalråd ligger per månad drygt 1200 kronor under riksgenomsnittet. Skillnader i länet Kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, socialdemokraten Mats Johansson, toppar löneligan i Blekinge med en månadslön på 41 317 kronor. Ronnebys socialdemokratiska kommunalråd JanAnders Palmqvist hamnar närmast därefter med en lön på 37 352 kronor i månaden. I Sölvesborg, Karlshamn och Olofström ligger lönen för kommunstyrelsens ordförande på omkring 35 000 kronor. Största löneökningen under 2003 har Jens Åberg, socialdemokratiskt kommunalråd i Sölvesborg, fått. Jens Åbergs lön är, efter en lönehöjning på 11,3 procent, 35 000 kronor. Höga storstadslöner Kommunstyrelsens ordförande i Stockholm, socialdemokraten Annika Billström och Vellinges kommunalråd, moderaten Göran Holm, är i särklass bäst betalda bland landet kommunalråd med en månadslön på cirka 80 000 kronor. Riksgenomsnittet ligger på drygt 38 000 kronor i månaden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".