Sölvesborgsmordet

Mordmisstänkt 50-åring häktad

Den 50-årige man som misstänks för att ha dödat en 61-årig man i Sölvesborg häktades av Blekinge tingsrätt under lördagen. Mannen häktades på den starkare misstankegraden, han är alltså på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var i torsdags en 61-årig man hittades död i en bostad i Sövlesborg. Omständigheterna kring mannens död gjorde att polisens snabbt fattade misstankar om att mannen blivit dödad.

Under torsdagsförmiddagen grep polisen den nu häktade 50-årige mannen. Blekinge tingsrätt beslutade i lördags, förutom att häkta mannen, att gå åklagare Torgny Tagg till mötes och belägga honom med restriktioner.

Den mordmisstänkte 50-åringen förnekar att han dödat 61-åringen och genom sin försvare Arne Ekström motsatte han sig häktningsbegäran.

Häktningsförhandlingen tog en dryg timme och genomfördes bakom stängda dörrar. Åtal mot 51-åringen ska vara väckt senast den 31 oktober.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".