Elever beslutar om åtgärdsplan

Eleverna på Törnströmska gymnasiet i Karlskrona har tröttnat på situationen på skolan. Elevrådet beslutade på fredagen om en egen åtgärdsplan för att lösa problemet.

Efter upprepade trakasserier av främst tjejer vid entrén till skolan, kallade rektorn in ett vaktbolag, som i väntan på åtgärder från skolan ska se till att hålla lugn och ordning.

Men eleverna är otåliga och har beslutat om en egen åtgärdsplan där man via en enkät ska ta reda på hur många som utsatts för trakasserier.

– Folk tar tillfället i akt och skyller på invandrare, också handlar det om blondiner, om kvinnofrågan, om pengar och skattepengar, om rektorernas agerande, om lärarnas agerande, säger Elin Lindfors, ordförande i elevrådet.

En annan punkt från åtgärdsplanen är möten mellan de som trakasserar och deras offer.

Eleverna är också besvikna på skolledningen, som de menar skyllt problemen på besökare utifrån när de hyrt in vakter.

– Som jag fick höra det först var det inte elever på skolan, och därför skulle väktarna sättas in för att se till att de inte kom in hit. Men nu har det visat sig att det är elever på skolan i det här gänget, säger Elin Lindfors.

Niklas Skeppar
niklas.skeppar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista