Upprörda känslor över nytt löneavtal

Det var många medlemmar i kommunalarbetarförbundet som blev besvikna när strejken avbröts i onsdags och kommunal skrev på ett avtal med arbetsgivaren som bland annat gav vård- och barnomsorgspersonal 5 procents löneökning.
Bland kökspersonalen på äldreboendet Elineberg i Rödeby var känslorna mycket upprörda och där planeras nu att samla all personal som jobbar i kök till ett krismöte och det finns även funderingar på att gå ur kommunal. Vårdpersonal gynnas Kommunal gick ut i strejk för snart fem veckor sen för att all personal inom vård, omsorg, teknik och service skulle få en löneökning på minst 5.5 procent och en lägstalön på 14 000 kr. Avtalet som skrevs under i onsdagskväll gav vårdpersonal och barnomsorgspersonal ett lönepåslag på 5 procent för i år respektive nästa år. I år höjs lägsta lönerna för alla till 13 000 kronor i månaden och nästa år till 14 000 kr i månaden för dom med gymnasieutbildning. Andra grupper misgynnas Men bland dom som strejkat har också funnits bland andra städpersonal, vaktmästare, parkarbetare och kökspersonal. Och för dom är inte avtalet lika lovande, i år blir det som lägst 2.6 procents löneökning och nästa år 2 procent.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".