Minskad miljösatsning inom jordbruket

Färre bönder än planerat kommer att kunna få miljörådgivning via LRF:s projekt Greppa Näringen. I projektet ingår sex län i södra Sverige, bland andra Blekinge.
Orsaken är minskade anslagen till miljöforskningen inom jordbruket. I vårbudgeten drog regeringen tillbaka 90 miljoner på två år. Stopp för forskning Greppa Näringen, som är det största vatten- och luftvårdsprojekt som har drivits i landet, drabbas dels av att hela grundforskningen stoppas upp och av att projektet måste minska sina kostnader med 7 miljoner fram till 2004. Arbeta i långsammare takt Enligt Marcus Hoffman, som är informationsansvarig för kampanjen, är målet att de bönder som är anmälda i första hand ska få den rådgivning de har begärt. Vilket hittills är drygt 3 600 bönder. Därefter får man fortsätta arbetet i långsammare takt än vad som tidigare var planerat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".