Dålig ekonomi tung börda för Saltöhem

Bostadsbolaget Saltöhems rykte gör det svårt för företaget att vara vara kvar i Karlskrona på sikt. Det tror företagsrekonstruktören Håkan Jansson.

Fram till årskiftet kommer Saltöhem arbeta tillsammans med bland annat banken och rekonstruktören för att få ordning på den dåliga ekonomin.

Svårt att vara kvar
På grund av det dåliga rykte som företaget har nu tror företagskonstruktören att det blir svårt för Saltöhem att fortsätta sin verksamhet i Karlskrona. 

– Vill man fortsätta får man göra det någon annanstans i Sverige, säger företagsrekonstruktören Håkan Jansson.

Nu närmast ska rekonstruktören tillsammans med bolaget och de entreprenörer som finns se till att de hus som ännu inte färdigställts på Saltö ska byggas klart.

Det finns också planer på att sälja fastigheter för att få in pengar. Riksbyggen nämns som en intressent.

Lättad över beslutet
Saltöhems VD Peder Feinberg berättar att han är lättad över beslutet att det blir en rekonstruktion och över att lägenheterna kommer bli klara.

– Banken har lovat hjälpa till med finansieringen, säger Peder Feinberg.

Han är förvånad över att finanskrisen utvecklades så snabbt och säger att den kom som en yxa i ryggen.

Under rekonstruktionstiden har företaget en tidsfrist för att ordna upp företagets problem. Tingsrätten beslutade att rekonstruktören och Saltöhem har till den 2 januari på sig.

Therese Forsberg
therese.forsberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".