Trogen publik ger KHK klirr i kassan

Trots att Karlskrona hockeyklubb har inlett säsongen med fem raka hemmaförluster har klubben de bästa publiksiffrorna av alla lag i division I. Varje match ses i snitt av drygt 3000 personer.

Karlskrona hockeyklubbs ledning är nöjd med att ha avancerat till division I den här säsongen.

Inte nog med att publiksnittet ser ut att öka från förra året, det innebär många fler matcher eftersom serien är längre och varje spelad match innebär inkomster.

Bästa publiklaget
I jämförelse så har det bästa publiklaget i den nordligaste division I-serien Kiruna IF bara 900 åskådare i snitt på sina hemmamatcher.

Det vill säga en tredjedel så många som Karlskrona. Blekingekonkurrenten Olofström ligger på 700 personer i snitt per hemmamatch.

– Det höga publiksnittet är något som ger klirr i klubbkassan, säger KHK:s marknadschef Mikael Johansson.

Bäst i Allsvenskan
Karlskrona hockeyklubbs publiksnitt är så hög att den skulle vara näst bäst i Allsvenskan, serien ovanför division I om KHK spelat där.

Men trots publikstödet har framgångarna på hemmaisen uteblivit. Av de fem spelade hemmamatcherna finns bara förluster. Senast mot Kungälv då KHK förlorade på övertid.

Johan Nordström
johan.nordstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".