Kustbevakningen sätter in fler fartyg

Oljan från den kinesiska båt som sjönk norr om Bornholm i lördags efter en kollission med ett fartyg från Polen kan nå Skånes kust redan på måndagskvällen.
Även Blekinges stränder kan drabbas, men i så fall dröjer det, enligt Kustbevakningen. Rune Hansson, fiskare från Nogersund, är inte förvånad över att olyckan inträffade. -Det sker incidenter dagligen, säger han. Han har själv varit med om flera tillbud. Fler oljesaneringsfartyg Kustbevakningen kommer nu att skicka ytterligare fartyg för att sanera olja norr om Bornholm. -KBV 050 från Göteborg är på väg mot området och beräknas vara framme vid midnatt på måndagen och det finns även planer på att sända ner KBV 010 från Stockholm,uppger Anders Gelderman, pressansvarig på Kustbevakningen i Karlskrona, för Sveriges Radio Blekinge. Även Danmark planerar att sätta in fler miljöfartyg i saneringsarbetet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".