Anslagstavlor ska skapa kreativitet

Det är Kjell Dahlin som ligger bakom idén att bryta invanda mönster och sprida lite humoristiska och ironiska budskap på anslagstavlor i bland annat Ronneby.

Mitt bland alla efterlysningar om borttappade nycklar och köksbord till försäljning kan man hitta en annons om ett borttappat kärnkraftverk.

Kreativiteten och uppfinningsrikedomen på vad man kan skriva i annonserna är stor. Det handlar om allt från munkar som bjuder in till whiskeyprovning till några äldre herrar som skattefuskar som hobby.

Kjell Dahlin och hans medhjälpare får svar, de allra flesta tar annonserna på fullaste allvar. Själv hoppas han att det hela ska utvecklas till en form av anslagstavlornas rondellhund.

– Det är folk från Gävle, Sundsvall, Lund, jag tror det är Ronneby också som har skickat in bidrag. Det börjar bli en folkrörelse, säger Kjell Dahlin.

Hanna Nilsson
hanna.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista