Miljonförluster för SCA

Stora delar av Nättraby bruks gamla lokaler står efter drygt två år fortfarande tomma. Det här kostar ägaren SCA miljontals kronor varje år i uteblivna hyresintäkter.
Idag är hälften av de 16 000 kvadratmeter som Nättaby bruk huserade i uthyrda. Tre företag betalar hyra till SCA för sin del av lokalerna men resten står tomma. Något som Lars-Åke Månsson, vd för företaget Yodab som är ett av företagen som hyr en del av lokalerna, tycker att det är märkligt. -Det kan ju inte vara klokt att ha 8000 kvadratmeter som man inte hyr ut, säger han. Lars-Åke Månsson anser dessutom att SCA borde sälja en del av pappersmassamaskinerna. De som en gång sysselsatte så många som 225 anställda står nämligen bara och dammar. Många av de före detta anställda som numera jobbar i lokalernas nya företag tycker att det är sorgligt att se sin gamla arbetsplats så öde. -Det känns väldigt tomt och tråkigt när man ser de gamla pappersfabrikerna som bara står och suktar där ute, säger Annelie Bolin, löneadministratör på Yodab.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".