Hård kritik mot landstingspolitiker

Karl-Gustaf Johansson som är moderat ordförande för landstingets revisorer hotar med att inte ge landstingets politiker ansvarsfrihet.

I dag lägger landstingets politiker fram ett nytt program som ska rädda landstingets ekonomi. Det trots att man ännu inte klarat av att genomföra tidigare beslutade åtgärdsprogram.

Av 50-punktprogrammet som antogs hösten 2005 har endast 17 åtgärder avslutats. Och i stället för att sjukhusets ekonomi förbättrats har det blivit tvärtom och underskotten för Blekingesjukhuset har bara blivit större och större.

Något som nu kritiseras av Karl-Gustaf Johansson som tycker att politikerna i landstinget varit för fega då dom inte vågat fatta obekväma beslut som skulle kunnat ha räddat ekonomin.

Landstinget är i dagsläget i ett minst sagt besvärligt ekonomiskt läge då man måste minska sina kostnader med omkring 430 miljoner kronor under två år.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".