Olofströmshus ska bygga om, riva eller sälja

Ett stort antal av det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus lägenheter ska byggas om, säljas eller rivas. Det beslutades på det senaste styrelsemötet. Anledningen är att 200 lägenheter snart kommer att stå tomma eftersom bolaget inte längre vill hyra ut flyktingbostäder till Migrationsverket.
Genom en ombyggnad av bostadsområdet vid Smålandsgatan är planerna att nuvarande 160 lägenheter i det här området ska halveras. Ytterligare 70 lägenheter som idag står tomma ska försvinna antingen genom försäljning eller genom rivning. Vilka bostadsområden som kommer att beröras har styrelsen ännu inte bestämt. De tomma lägenheterna kommer enbart under nästa år att kosta bolaget fem miljoner kronor och enligt Olofströmshus vd Tommy Liljenberg är det nödvändigt att minska bostadsbeståndet med omkring 150 lägenheter får att få ekonomin att gå ihop. Pengar till omstruktureringen kommer att sökas av Bostadsnämnden, fd bostadsdelegationen, och ambitionen från Olofströmshus sida är att arbetet med att minska bostadsbeståndet ska kunna inledas nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".