Låga campingpriser i Blekinge

Det finns stora prisskillnader mellan olika campingplatser i landet och i Blekinge är det relativt billigt. Det visar en undersökning av Sveriges Radio.
Femton län ingår i undersökningen och sammanlagt har prisnivån på drygt 150 campingplatser runt om i landet kartlagts. I undersökningen har campingägarna tillfrågats vad en gästnatt med husvagn eller tält kostar för två personer under högsäsong den andra veckan i juli. Undersökningen visar att det är på Gotland och i de traditionellt turisttäta länen vid västkusten som prisnivån är högst. Genomsnittspriset för en övernattning med husvagn på en fyrstjärnig camping på Gotland ligger på 275 kronor, vilket är närmare 100 kronor dyrare än i Blekinge. Något som Rolf Bondesson från Älmhult, som semestrar på Kolleviks camping i Karlshamn, är inte förvånad. -Vill man campa där alla andra campar så får man betala, säger han. I övrigt skiljer sig inte prisbilden i Blekinge i så stor utsträckning från övriga landet. En gästnatt på en trestjärnig camping kostar i länet omkring 150 kronor, vilket är knappt tio kronor billigare än riksgenomsnittet. Även på campingar med två och fyra stjärnor ligger Blekinge något lägre prismässigt sett än i övriga län. Men det är inte alla som väljer Blekinge på grund av priset. Ros-Marie Salomonsson från Strömsnäsbruk har semestrat på på Kolleviks camping i Karlshamn i nio år i rad. -Här finns allt. Jag kan inte tänka mig att vara någon annanstans, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".