Musiker ska trumpeta på F-skattsedeln

På tisdagen kom beskedet att den trehundra år gamla Marinens muskikkår blir kvar i Karlskrona. Men stora förändringar är att vänta.

Musikerna får vara kvar i Karlskrona men anställnings-formerna kan komma att ändras. Försvarsmakten vill att musikerna ska bli egenföretagare.

– Det här är en tanke som finns hos försvarsmakten nu att man på något sätt ska förändra sitt personal-försörjningssystem och anpassa oss, säger Morgan Karlsson, ordförande i Marinens musikkår. 

Just nu pågår en dialog mellan högkvarteret marinbasen och marinens musikkår om hur administrationen ska se ut i framtiden.

Högkvarteret vill spara pengar men det är Marinens musikkårs förhoppning att de sex som stöttar kåren administrativt ska få vara kvar.

Trots att det återstår en del bitar innan den nya organisationen är sjösatt så är det klart att musikerna blir kvar i Karlskrona.

– Vad de gäller de som spelar musik så är det klart att alla mina trettio kommer finnas kvar i Karlskrona och jag är överlycklig för det.

Anna Törnkvist
anna.tornkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".