Medlemsflykt från moderaterna

Samtidigt som de flesta partierna i Blekinge har fått fler antal medlemmar de senaste två åren så har det varit rena medlemsflykten från moderaterna.
Sedan början av 2001 har cirka 360 personer lämnat partiet. Många orsaker till medlemsraset Medelåldern bland moderaterna i Blekinge är hög och ungefär hälften av medlemmarna över 60 år. Enligt moderaternas partiombudsman i länet, Peter Hemgard, så har partiet haft svårt att locka till sig yngre medlemmar. Det dåliga valresultatet förra året då moderaterna förlorade 6 procent av rösterna kan också vara en förklaring till att partimedlemmarna blir färre, tror Peter Hemgard. Fortsatt medlemstapp Vid årsskiftet 2000/2001 hade moderaterna drygt 1700 medlemmar. I början av det här året var siffran knappt 1570, en minskning med 8 procent. Och trenden håller i sig. Hittills i år har ytterligare ungefär 220 medlemmar av olika anledningar lämnat partiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista