Ännu ett år ute i kylan

Det kan dröja närmare ett år tills de hemlösa i Karlskrona får ett boende. Det tror Ingrid Hermansson, centerpartistisk ordförande i socialnämnden

Anledningen är att de överklaganden som kommit in försenar bygget som skulle stått klart i februari på Pantarholmen.

Byggplanerna har fått ta emot hård kritik, bland annat från Pantarholmens bostadsrättsföreningars intresseorganisation, PBI.

Känsliga samhällsgrupper
– Om man nu ska göra en lösning av aktuellt slag utan att försöka åtgärda grundproblemen, som vi ser det, borde det vara på en plats där det inte finns så känsliga samhällsgrupper som på Pantarholmen, säger Ingemar Månsson från PBI.

Personal dygnet runt
Men Ingrid Hermansson (c), ordförande i socialnämnden, säger att det inte borde bli något problem med tanke på att man planerar för ett boende där två personer finns på plats dygnet runt för att stötta åtta boende.

– Jag kan naturligtvis inte gå in med hundrarocentiga garantier, samtidigt så vet vi ju att de här personerna finns mitt ibland oss här i kommunen och har stora problem, säger Ingrid Hermansson (c).

Lyssna på hela debatten på:

Hanna Nilsson
hanna.nilsson@sr.se

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".