Ingen prövning för karlshamnsflicka

Den sista möjligheten att överklaga har försvunnit för den 17-åriga flicka i Karlshamn som hotas av avvisning till Kroatien.

Sent på onsdagen kom beskedet att Migrationsöverdomstolen inte prövar fallet. Därmed står avvisningsbeslutet från migrationsdomstolen i Malmö fast.

– Jag vågar inte ha någon uppfattning om vad som händer nu med tanke på att hon är försvunnen. Jag har inte lyckats få kontakt med henne, säger 17-åringens advokat Nils Fagrenius.

När hon och hennes syster misshandlades och hotades av sin pappa blev de omhändertagna av socialtjänsten. Den 17-åriga flickan har haft ett skyddat boende, men avvek därifrån nyligen sedan hon fått veta att avvisningen planerades till torsdagen.

Nu är hon efterlyst och efterspanas av polisen. Flygtransporten till Kroatien är avbokad, berättar Peter Norén som är kriminalinspektör hos utlänningspolisen i Skåne.

– Nu sker en efterforskning och sedan får vi sätta ut ett nytt datum, säger Peter Norén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".