Andreas Hällkvist klar för Hästö IF

Hästö IF, som jagar en playoff-plats till elitserien, förstärker sitt lag inför slutspurten av handbollsallsvenskan med IFK Karlskronas Andreas Hällkvist.

På måndagen blev det klart att laget lånar IFK Karlskronas välmeriterade mittnia Andreas Hällkvist för resten av säsongen.

22-årige Andreas Hällkvist har betecknats som en av landets mest lovande spelare och nu gör han en nysatsning i hårdsatsande Hästö IF.

– Vi gör det här för att satsa mot elitserien. Andreas Hällkvist är en väldigt duktig spelare och han kommer att göra nytta för oss, säger Hästö IF:s ordförande Ronny Nilsson.

Inför den här säsongen plockade Hästö IF tränaren Lars Hällkvist från IFK Karlskrona och nu hämtas även sonen till samma klubb.

– Jag ser inga konstigheter i detta. Det här handlar om en ytterst kompetent ledare samt en bra spelare och de har ju själva uttryckt en önskan att komma till oss, säger Ronny Nilsson.

Senare under måndagen träffas klubbarna för att skriva under det låneavtal som ska möjliggöra spel för Andreas Hällkvist redan i torsdagens viktiga match borta mot Stavsten i Trelleborg.

– Jag ser ljust på möjligheterna att Andreas finns med i den matchen, säger Ronny Nilsson.

Det är oklart om det blir fler nytillskott till Hästö IF innan övergångstiden är passerad den 15 februari.

Något spel för Henrik Reiz i Hästö IF lär det dock inte bli, enligt Ronny Nilsson.

– I det fallet anser styrelsen att vi har bra spelare på den positionen, så det känns inte aktuellt. Om det sedan blir någon annan spelare som kommer in får vi se, säger Ronny Nilsson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".