Vittnen såg inte påkörning i Torhamn

Rättsläkaren säger att mycket pekar på att 60-åringen utanför Torhamn blev påkörd, men ingen vid dagens rättegång säger sig ha sett händelsen.

Efter onsdagens rättegång finns det fortfarande en del frågetecken kvar kring vad som egentligen hände då 60-åringen ådrog sig så allvarliga skallskador att han senare avled på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Inte kört mot 60-åringen
Enligt åklagare Bengt Iwars har 60-åringen blivit påkörd av bilen som de båda bensintjuvarna flydde i, med de båda männen uppfattade inte att de hade kört på någon. Inte heller att de kört i riktning mot 60-åringen.

Hörde stön
Den dödes fru säger att bilen visst körde i riktning mot hennes man, men att hon inte såg själva påkörningen. Däremot berättar hon gråtande för rätten hur hon hörde ett stön från sin make och hur hon efter att bilen flytt hittade honom medvetslös på marken.

Enligt rättsläkaren talar 60-åringens skador starkt för att han blivit påkörd. Men 24-åringens försvarsadvokat Björn Lindmar menar att man inte kan utesluta andra möjligheter.

Rättegången avslutas på torsdag.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista