1 av 2
Vägspärr på E22:an vid Listerby.
2 av 2
BRÄKNE-HOBY

Rånare på fri fot

Fortfarande har polisen inte gripit någon misstänkt för torsdagens kioskrån i Bräkne-Hoby. Det var strax innan klockan tio som två män beväpnade med ett gevär tvingade till sig pengar från kassan och innehållet i ett kassaskåp.

Efter att ha tvingat till sig både pengar och innehållet i ett kassaskåp försvann dom två männen tillsammans med en tredje man i en bil som stals i Småland på onsdagen.

Brinnande bil
Troligen samma bil som bara en stund senare hittades brinnandes vid Galtsjön längs E22:an. 
Billbranden orsakade långa bilköer kring Galtsjön.

Polisen upprättade vägspärrar vid Listerby och Pukavik, men enligt informationsansvarige Eva Norden har letandet ännu inte gett något resultat.

Butiksbiträdet skärrat
Minuterna innan rånet fans kunden Gösta Andersson på plats och enligt honom syntes inget ovanligt på parkeringen.

– Det märktes ingenting, den enda bilen som stod här var den som tillhörde han som var inne i butiken och drack kaffe, berättar Gösta Andersson.

– Han killen som jobbade i butiken blev lite uppstirrad och jag tog hand om honom medan ägaren uträttade ett ärende, fortsätter Gösta Andersson.

Två väpnade rån
Det här är det andra väpnade rånet i Blekinge på bara två månader. I mitten av december rånades banken i Mörrum också då av beväpnade män som avlossade ett skott inne i banklokalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".