Sölvesborg

Jättedagis välkomnas

Det nya jättedagiset i Sölvesborg med plats för 175 barn innebär inga risker för barnen. Det säger förskolepsykolog Anna Persson.

Eftersom den nya förskolan med plats för 175 barn kommer att ha ungefär lika stora barngrupper som förskolorna i Sölvesborg har i dag med cirka 19 barn per avdelning, kommer det enligt Anna Persson inte bli någon dramatisk skillnad mellan den gamla förskolan och den nya.

– Man har byggt så att avdelningarna får separata ingångar och egna gårdar vilket gör att barnen inte kommer att se några andra än dom lärare som är just deras, säger Anna Persson.

Nio avdelningar
Förutom att Karnehalls förskola kommer bestå av nio avdelningar kommer barngrupperna att delas in efter ålder.

Karnehalls förskola ska stå klar för invigning i januari nästa år. Den kommer att ha nio avdelningar fördelat i tre huskroppar. Varje huskropp kommer ha separata entréer och varsin utomhusgård.

Barnskötare nöjd
Men det kommer även att finnas gemensamma utrymmen som kök, lekhall och matsal. Något som barnskötaren Monika Ivarsson är positiv till.

– Vi kommer få en verksamhet som är byggd utifrån våra och barnens behov och det ska bli kul att få flytta in i nya fräscha lokaler, säger hon.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".